10:48
24.01.2022

“Захворіють усі, хто ще не хворів” – лікар про новий спалах ковіду

У багатьох людей, які хворіють повторно, нюх не зникає

Лікар Тарас Жиравецький, радник мера Львова з медичних питань, розаповів, що через появу нового штаму “Омікрону” в Україні неофіційно кількість хворих може сягнути до 200 тисяч за добу.

Про це інформує “ТСН”, пишуть “Львівські новини”.

“З тих, хто ще не хворів – захворіють усі. Проблема у тому, що ми не будемо тестувати, як Велика Британія, не будемо робити мільйон тестів на день. Офіційно,якщо ми робитимемо 150-200 тисяч тестів, то ми можемо дійти до 40-50 тисяч нових випадків за добу,це – офіційна статистика, а неофіційна буде у кілька разів більшою. Неофіційно може бути від 100 до 200 тисяч інфікованих людей на день по всій країні.

Ця тенеденція, що є зараз, це 2 тисячі госпіталізацій за добу, – немаленька цифра, і ми ще далеко до піку. Ми тільки набираємо оберти, тому, найімовірніше, може зрости кількість госпіталізацій від 3 до 5 тисяч за добу. Це на піку, а потім піде спад. В принципі, медична система мала б витримати”, – зазначив Жиравецький.

Позитивна сторона “Омікрону” в тому, що він швидко минає, тобто це хвиля, яка дуже швидко наростає, так само швидко спадає.

Лікар додав, що ті групи ризику, які були, і вони заразились вперше, то частина цих людей буде потрапляти до стаціонарів, у них буде проходити хвороба важче. А ті, які хворіли легко у перший раз, то легше і  зараз хворіють, у них немає критичних ускладнень.

“Можливо, у процентному відношенні важких пацієнтів буде значно менше, але наразі значно більше людей заражається – в 5 разів, а може й в 10 разів”, – зазначив Тарас Жиравецький.

Основні симптоми “Омікрону”, на які потрібно звертати увагу це:

  • сильна закладеність носу;
  • біль у горлі;
  • підняття температури;
  • біль у м’язах;
  • у деяких пацієнтів може бути діарея.

У багатьох людей, які хворіють повторно, нюх не зникає.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, у Львові виявили 1192 випадки коронавірусу.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі