13:43
02.02.2021

Захворюваність на COVID-19 йде на спад, – Степанов

Міністр охорони здоров’я зазначив, що в Україні немає “червоних” карантинних зон. У зв’язку з цим МОЗ незабаром запропонує повернутися до адаптивного карантину. 

Станом на зараз, в Україні немає регіонів, які перебувають в так званій “червоній” карантинній зоні.
Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 2 лютого, пишуть “Львівські новини”.

Міністр заявив, захворюваність йде на спад, оскільки число нових пацієнтів, хворих на СOVID-19 значно зменшилось у порівнянні із груднем.

“Захворюваність на COVID-19 йде на спад. Кількість нових випадків COVID-19 майже втричі менша у порівнянні з груднем. Це результат реалізації стратегії Міністерства охорони здоров’я України по боротьбі з COVID-19, і вакцинація в цій стратегії – один із цілого ряду дієвих інструментів” – пояснює міністр.

У зв’язку з цим МОЗ незабаром запропонує повернутися до адаптивного карантину.

“Щодо повернення до нормального життя. Згідно з нашою стратегією, ми хочемо перейти до адаптивного карантину. Зараз ми зробили прорахунки і найближчим часом винесемо на розгляд Кабінету міністрів цю постанову. На сьогодні у нас за тими показниками за рівнем захворюваності немає жодної адміністративної одиниці, що може бути надана в “червоній” зоні”, – зазначив Максим Степанов.

Нагадаємо, що напередодні в Кабміні заявили, що в деяких регіонах є можливість послабити карантинні обмеження до рівня жовтої і зеленої зон.

 

Коментарі