19:20
17.02.2021

Заманював та їв собак: поліція впіймала шкуродера

Тушку вбитого собаки та рештки ще двох псів знайшли у його домі

Неприємний інцидент трапився на Житомирщині, де чоловік заманював до свого подвір’я тварин і вбивав їх, щоб згодом з’їсти. 

Поліція інформує, що увечері 16 лютого жителі одного із сіл Харитонівської ОТГ повідомили, що місцевий мешканець відловлює сусідських собак та вбиває їх.

“Під час огляду у домоволодінні 27-річного чоловіка правоохоронці виявили докази знущань над тваринами. У господарському приміщенні знаходились тушка вбитого собаки, а також рештки ще двох псів. Вилучені знаряддя вчинення правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що чоловік заманив до свого подвір’я, на його переконання, бродячих тварин. Згодом стало відомо, що такі випадки траплялись і до цього часу.

“Чоловік проживав сам. Стосовно тварин, стверджувати остаточно, що там були ще й коти, я не можу, але наразі ми маємо докази того, що це були собаки”, – розповіла у коментарі УНІАНу керівниця пресслужби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Наразі дії зловмисника кваліфіковані правоохоронцями як жорстоке поводження з тваринами (ч. 3 ст. 299 КК України). Чоловіка затримано. Триває досудове розслідування. Чоловікові може загрожувати позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Коментарі