09:40
03.06.2021

Замість легендарного Сквозняку буде стрип-бар? (ФОТО, ВІДЕО)

Журналіст розповів, у чию власність переходить історичний будинок в центрі Львова. 

“Ця будівля – належить профспілкам. Вона відома своїм магазином, в народі – “Сквозняк”. Але наші діти знатимуть це місце, як “стрип-бар у центрі” – розповів Євген Міклушка у своєму відео-розслідуванні. 

Річ у тім, що будинок на вулиці Чайковського 6, у центрі Львова, скоро отримає нових власників. Журналіст отримав інформацію з офіційного реєстру речових прав на нерухоме майно, де зазначено, що власник приміщення, Об’єднання профспілок Львівщини, здало цю нерухомість в оренду на 10 років приватній компанії. Але найцікавішими є додаткові відомості: 

Орендодавець зобов’язується передати, а Орендар прийняти в строкове платне користування, а згодом у власність нерухоме майно – адміністративні приміщення, загальною площею 1438 кв.м, що знаходяться за адресою: місто Львів, вул.Чайковського, будинок 6, з наступним переходом права власності на Об’єкт оренди від Орендодавця до Орендаря. 

Тобто, по завершенню 10 років оренди – це приміщення мусить змінити власника. Об’єднанню профспілок Львівщини доведеться перереєструвати приміщення на нових власників, ТОВ “Австрійські інвестиції”. Ця компанія, належить Зіновію Заранському та Валентині Шерсюк. Сім’ям цих людей належать такі відомі заклади у Львові: “Рафінад”, “Білий кролик” та “Малевич”. (Стрип-бари, шоу-руми, нічні клуби) 

За доволі скромними підрахунками журналіста, реальна ринкова вартість цього приміщення від 1,5 до 2,5 млн. доларів США. А голова Об’єднання профспілок Львівщини, Роман Дацько, відмовився показати копію договору оренди та надати інформацію, якою є вартість оренди приміщення. Так само, зі слів автора розслідування Євгена Міклушки, Роман Дацько також не показав договору оренди і членам профспілок, мовляв, загубив ключ від сейфу. 

Читачам також цікаво:

Коментарі