18:44
08.11.2021

Збитки на 20 млн гривень: СБУ викрила махінації із землями Міноборони поблизу Львова (ФОТО)

Схему вже викрили, а махінаторів чекає суд

Сьогодні, 8 листопада, Служба безпеки України повідомила, що заблокувала незаконне заволодіння землею Міністерства оборони у Брюховичах, що біля Львова. Організував схему начальник квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) Міноборони разом із спільниками. Загальні збитки оцінюють в понад 20 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишуть “Львівські новини”.

“Слідством встановлено, що користуючись своїм службовим становищем посадовець систематично фальсифікував документи. Під час погодження акту земельної ділянки зловмисник вносив недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги. Такими незаконними маніпуляціями він вилучав землі із власності Міністерства оборони. Потім “робота” переходила до його спільника, депутата сільради-члена земельної комісії. Посадовець сприяв, аби за рішенням Брюховицької селищної ради незаконно відчужені землі потрапляли на баланс громади”, – повідомляє прес-служба СБУ.

Згодом на захоплені площі ділки виготовляли фіктивне право власності, оформлюючи на підставних осіб, і продавали за ціною приблизно $5-9 тис. за “сотку” (0,01 га)”, — йдеться у повідомлення від СБ України.

Фото: СБУ

У такий спосіб захопили ділянку 1,5 га, від цього держава зазнала понад 20 млн грн збитків.

У рамках розпочатого кримінального провадження начальнику КЕВ м. Львів повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 426-1 (перевищення військовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Продовжуються слідчо-оперативні дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочину.

Читачам також цікаво:

Коментарі