09:02
18.01.2022

Зеленський відповів на петицію щодо військового обліку жінок

Електронну петицію створила 23 грудня 2021 року Яна Рашевченко

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію громадян з проханням скасувати військовий облік жінок і звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова. 

Про це інформує пресслужба Офісу президента, пишуть “Львівські новини”.

“Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова щодо необхідності обов’язкового уточнення низки питань, пов’язаних із військовим обліком жінок, зокрема скорочення переліку спеціальностей та професій, споріднених з відповідною військово-обліковою спеціальністю, згідно з яким жінок беруть на військовий облік військовозобов’язаних, з огляду на реальні потреби оборони держави”, – йдеться у дописі.

Президент нагадав, що перелік професій, за яким повинні поставити працівниць на військовий облік, складено відповідно до Конституції та законодавства.

Проте, Зеленський визнав у своїй відповіді, що суспільний резонанс могла викликати недостатньо ясна процедура адміністративного покарання за несвоєчасну реєстрацію жінок на військовий облік.

Електронну петицію створила 23 грудня 2021 року Яна Рашевченко. У тексті просять скасувати новий перелік професій, за якими працівниці також підлягають військовому облікові, та повернути перелік від 1994 року. Петицію підтримали більше 37 800 людей. Для того, щоб петицію розглянув президент, достатньо 25 тисяч підписів. Петиція набрала необхідну кількість голосів через 5 днів після її реєстрації.

Нагадаємо, 11 жовтня Міноборони видало наказ №313, який зобов’язує жінок більше 100 професій стати на облік військовозобов’язаних.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі