14:05
20.10.2022

Московський патріархат на Львівщині: життя во гріху і статки «агентів у рясах»

Попри військове вторгнення, ракетні удари, масштабні руйнування, тисячі невинних жертв, десятки тисяч зруйнованих доль та мільйони біженців – низка єпархій УПЦ МП продовжує жити так, як і до повномасштабного вторгнення. Для деяких священників Львівщини вбивства, зґвалтування та катування  – не аргумент, аби розірвати усі стосунки зі своїм  керівництвом у росії. Вони залишаються частиною ідеологічної та пропагандистської машини країни-окупанта та продовжують примножувати свої статки за рахунок прихожан. Не винятком є наша область, тому «Львівські новини» підготували серію публікацій про те як живуть «проповідники» московського патріархату під час війни.  

Розпочнемо з отця Григорія, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці у с. Віднів (Куликівська ОТГ). В миру – Фарат Григорій Олексійович.

Піп відмовився визнавати Рішення Собору УПЦ МП від 27 травня 2022 року про вихід з-під юрисдикції Російської православної церкви. Та й узагалі він не визнає існування Православної Церкви України, вважаючи її “неканонічною та розкольницькою”, про що розповідає під час проповідей парафіянам у селі Віднів, де здійснює богослужіння. Чи може краще сказати прокремлівську пропаганду?

Аналізуючи  діяльність колаборанта можна зрозуміти, що його спосіб життя суперечить церковним канонам навіть московського патріархату.

Ще у 1989 році о. Фарат, маючи неабиякий вплив на представників місцевої влади, спромігся оформити дозвіл про надання йому у користування храму Різдва Пресвятої Богородиці у с. Віднів. Церква, до слова,  є пам’яткою архітектури, оскільки збудована ще у 1738 році.

На фото отець Фарат знаходиться посередині

Представники релігійної громади с. Сулимів Куликівської ОТГ також вирішили бути прихильними до цього священнослужителя. Віряни передали будинок для проживання (площею 83,4 кв.м) родині о. Фарата.

Дружина отця Галина працює на ЛМКП “Львівводоканал”,  у 2020 році стала власницею двох квартир у Львові.

У цих будинках дружина батюшки придбала квартири

Окрім цього син отця, Андрій, також має нерухомість у Львові. Йому належать квадратні метри в цьому будинку.

Як бачимо, служба у глави РПЦ Кіріла – приносить свої плоди, і не лише матеріальні. Служіння отця Фарата настільки до вподоби його покровителям з московії – що там закрили очі на позашлюбні походеньки раба Божого Григорія. Одна з парафіянок народила святому отцю доньку Анну. Дівчина відпочиває на дорогих курортах, веде розкішний спосіб життя та перебуває на повному утриманні батька-священника. Варто зауважити, що мешканці села обурені такою поведінкою Анни під час війни. Персональні дані дівчини та фото не публікуємо з етичних міркувань.

Поки наша редакція готує до друку наступний матеріал про священників московського патріархату на Львівщині – сподіваємось правоохоронні органи звернуть увагу на цього “ФСБ-шника у рясі”. Маєте інформацію про таких та хочете поділитись? – Пишіть нам на цю електронну пошту lvivski.novyny.news@gmail.com або просто у коментарях до статті.

 

 

Коментарі