11:35
02.02.2022

Жіночі “Карпати” припинили своє існування

Причиною стала втрата спонсора

30 січня тренерка та гравчиня львівських “Карпат” Надія Чайка заявила, що жіноча футбольна команда перестає існувати. Це пов’язано з втратою спонсора, якого від літа так і не вдалося знайти, пишуть “Львівські новини”.

Жіноча футбольна команда “Карпати”, фото: фейсбук Надії Чайки

Спонсором команди була фізична особа, громадянин Німеччини, проте з часом він перестав виходити на зв’язок з командою та скидати їм гроші на утримання:

“Він нам скидав (гроші — ред.), щоб закривати проживання, харчування, сауну, тренувальний процес, тощо. Потім він пропав та лишив нас з невеликими боргами”, — ділиться Надія Чайка.

Надія Чайка, фото: фейсбук

Проте, поки нові інвестори не дали грошей,  футболісткам одну гру довелося оплачувати самотужки: збирали гроші в родичів, а також на Patreon’і.

“У нас була гра з “Колосом”, ми самі назбирали кошти на автобус та поїхали на гру”, — розповідає екстренерка жіночих “Карпат”.

За словами Надії Чайки, голова Львівської асоціації футболу Олександр Шевченко зв’язав футболісток з Володимиром Матківським (його пов’язують з фінансуванням чоловічої команди “Карпати”), і той їм виплатив близько 200 тисяч гривень на утримання команди та повернення боргів (майже 60 тисяч гривень).

Стадіон “Україна” був домашнім для футболісток, фото: Вікіпедія

Гравчиня “Карпат” також розповіла, що футболістки шукали спонсорів від літа, проте максимум, який обіцяли виділити, — 100-200 тисяч гривень, хоча на повноцінне утримання команди потрібно 2.5-3 млн гривень в рік.

Директор з питань маркетингу ФК “Карпати” Андрій Білоус розповів, що їхній клуб вирішив не брати під своє крило жіночий аналог, адже команди зареєстровані як окремі юридичні особи, у них різні  плани розвитку та розрахунки.

“Нам шкода, що ця команда (жіночі “Карпати” — ред.) не закінчить участь у чемпіонаті. Але кожен, коли планує свою діяльність, розраховує на якісь можливості, які має. У нас зара пріоритет головна команда, будівництво тренувальної бази, розвиток дитячо-юнацького футболу. Жіночий футбол не є в пріоритеті”, — заявив Андрій Білоус.

Зважаючи на нові вимоги від УАФ, де кожен клуб Першої та Прем’єр-ліги України мають мати жіночі команди, директор з питань маркетингу “Карпат” заявив, що вони рано чи пізно створять цю команду на підставі своїх розрахунків та свого бачення. Проте поки це питання не є першочерговим для них.

Після розпаду команди, футболістки перейшли в різні жіночі клуби України, Надія Чайка планує перейти у “Житлобуд-1” з Харкова.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі