23:03
07.04.2021

У Брюховичах скандал через будівництво багатоповерхівки (ВІДЕО)

 Будинок на 40 квартир споруджують у кварталі садибної забудови, впритул до домоволодінь місцевих мешканців. 

“Ми, жителі давнього садибного мікрорайону Ясна-Макаренка, обурені проектом багатоповерхового 40-ка квартирного ЖК RedWool на Ясній 15, який збираються будувати поміж наших хат та подвір’їв.

Прикро, але влада, не питаючись нас і не повідомляючи нам, за нашими спинами це будівництво погодила і дозволила. Більше того, ігноруючи права та інтереси жителів цілого мікрорайону, відкрито захищає інтереси забудовників. Сподіваємось на підтримку та допомогу громади, бо з нинішніми апетитами забудовників і корупційною владою, з таким “омріяним” багатоповерховим сусідством рано чи пізно стикнеться кожна вулиця і подвір’я Брюхович!» – повідомила в соцмережах Марія Дубровська.

Фото: Марія Дубровська

У зв’язку з цим 3 квітня відбулися збори мешканців, на які запросили і забудовника. Деталі зустрічі у відео: 

Присутні на зборах жителі обурені проектом забудовника стверджують: він порушує генеральний план селища. Громадських обговорень щодо детального плану території по зміні цільового призначення цієї території селищна рада не проводила і зауважують, що будівництво ведеться без паспорта об’єкта та впритул до приватних будинків.

Журналісти з’ясували, ділянку площею в 14 соток забудовники придбали у вересні 2020-го разом із приватним садибним будинком та господарськими будівлями, що ній знаходились. 

Вже у жовтні цій ділянці змінили цільове призначення з «обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд» на «будівництво багатоквартирного житлового будинку», а виконком Брюховицької селищної ради надав новому власнику містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки для «будівництва багатоквартирного будинку». Відповідне рішення виконкому в останні дні своїх повноважень підписав селищний голова Брюхович Доманський В.В., нині депутат Львівської обласної ради від Європейської Солідарності.

Власником ділянки, на якій ведеться будівництво багатоквартирного будинку, є МОТЬКО ОСТАП ЮРІЙОВИЧ.  Ця ж особа, згідно даних Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, за Договорами підряду укладеними між Брюховицькою селищною радою та ТзОВ “ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ “УКРБУДСЕРВІС” (код єдрпоу 40433945 ), фігурує як виконавець робіт  по Реконструкції каналізаційної мережі по вул. Бічна Макаренка із забезпеченням каналізування по вул. Макаренка в смт. Брюховичі Львівської області та новому будівництву каналізаційної мережі по вул. Ягідна в смт. Брюховичі Львівської області.

Батько Мотько Остапа –  Мотько Юрій Ярославович, є давнім бізнес-партнером колишнього депутата БСР та №22 у єдиному списку Європейської Солідарності на виборах 2020 до ЛМР  Дроздовського Андрія.  Мотько Юрій та Дроздовський Андрій фігурують у ТЗОВ “ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ “ЛЕОДІС» (код єдрпоу 37073080)  та  ТЗОВ “ІНВЕСТИЦІЙНА ГРУПА “ЛЕОДІС”  (код єдрпоу 35968850). 

Діяльність фірм пов’язана зі сферою будівництва. ТзОВ «Інвестиційна компанія «Леодіс» неодноразово потрапляло в скандали з приводу освоєння бюджетних коштів у Рясне-Руській, Новому Роздолі та Брюховичах.

За договором Мотько Остап надав право забудови земельної ділянки на Ясній 15 ОБСЛУГОВУЮЧОМУ КООПЕРАТИВУ “ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ “РЕДВУД (код єдрпоу 43884345).  Його засновниками є: Наумець Галина Ярославівна, Підгребельна Марія Ігорівна , Панчишин Олег Володимирович.

Керівником кооперативу є Хахула Тарас Ярославович. Хахула Тарас кандидував на місцевих виборах 2020 під номером 16 у єдиному списку політичної партії ІДЕЯ НАЦІЇ до ЛМР. 

 

Коментарі