15:10
08.03.2021

У Львові пройшов феміністичний марш за права жінок (ФОТО)

У Львові 8 березня відбулася акція на підтримку права жінок. Метою феміністичного маршу є заклик держави до створення механізмів захисту проти гендерно зумовленого насильства, належного забезпечення прав жінок різних соціальних верств – самотніх матерів, літніх жінок, жінок з інвалідністю, безпритульних, безробітних та жінок з інших вразливих груп.

Одним з ключових гасел активісток було “Рівні права без компромісів”. Організаторами маршу виступили представниці ГО “Жіночі перспективи”.

Феміністичний марш розпочався о 13:00 біля міської Ратуші. Він пройшов за маршрутом: площа Ринок – площа Катедральна – вулиця Беринди – проспект Свободи – Оперний театр – проспект Свободи – вулиця Беринди – площа Катедральна – площа Ринок.

У Марші взяли участь також представники консервативної організації “Традиція і порядок”. Одним з їхніх меседжів був “Хочете квіти? Беріть знаряддя праці!”. 

Опісля відбувся мітинг, під час якого змогли виступити усі охочі. Також до ходи долучився почесний консул Королівства Нідерландів у Львові Андрій Гринчук. 

Захід відбувся у супроводі правоохоронців.

Фото: Мар’яна Гудзій

Фото: Мар’яна Гудзій

Фото: Мар’яна Гудзій

Фото: Мар’яна Гудзій

Читачам також цікаво: 

 

Коментарі