19:58
31.03.2021

Українців попереджають про зміну цін на деякі продукти

Сам факт зростання цін на паливо показує загальне зростання цін на товари. А якщо додати до цього, що ми підвищили мінімальну зарплату, то все це провокує зростання цін

З кінця весни ціни на молоко, яйця і м’ясо знизяться під впливом сезонного чинника і навіть подорожчання палива не зможе йому перешкодити. При цьому фермери прогнозують, зокрема, зниження цін на свинину.

Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” економічний експерт Борис Кушнірук, пишуть Львівські новини.

Експерт пояснив, що ціна на паливо автоматично впливає на інші товари. Зокрема, на продукти. Якщо вона підвищується, то дорожчають продукти.

“Сам факт зростання цін на паливо показує загальне зростання цін на товари. А якщо додати до цього, що ми підвищили мінімальну зарплату, то все це провокує зростання цін”, – розповів Кушнірук.

Однак в ціноутворення втрутиться сезонний фактор, і з появою нового врожаю все почне дешевшати. Спочатку ціни знизяться на овочі та фрукти. А з появою кормів нового врожаю подешевшають м’ясо, яйця і молоко.

“Також треба враховувати, що урожай в цьому році, судячи з усього, буде непоганий за основними культурами. Це теж буде сприяти зниженню, оскільки в кормах зерно займає значну частку, відповідно, будуть дешевшими яйця і м’ясо”, – розповів експерт.

Читачам також цікаво:

Коментарі