15:10
06.06.2022

На Львівщині викрили зловмисників, які продавали гуманітарні бронежилети

Військове спорядження, призначене для ЗСУ, організатори схеми продавали через інтернет-магазин

На Львівщині виявили незаконний продаж захисного спорядження. Бронежилети ввозили для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишуть “Львівські новини”.

Схему організували кілька осіб. Вони вводили в оману посадовців ЗСУ, аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон. Згодом, отримавши гарантійні листи від військової частини, зловмисники завезли бронежилетів на більш ніж 5 млн грн.

Фото: СБУ

Потім військове спорядження, призначене для ЗСУ, організатори схеми продавали через інтернет-магазин. При цьому українські захисники отримали лише кілька одиниць амуніції.

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали одного з учасників схеми «на гарячому» під час збуту чергової партії військового спорядження на понад 500 тисяч грн. Під час санкціонованих слідчих дій виявили документацію, яка повністю підтверджує вказану протиправну діяльність.

Одному з фігурантів схеми повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) ККУ та обрали запобіжний захід.

Фото: СБУ

Наразі триває слідство для того, аби встановити та притягнути до відповідальності всіх причетних до протиправної схеми.  Також СБУ готує документи для передачі на потреби армії усієї вилученої партії захисної амуніції.

Читачам також цікаво:

Коментарі