11:05
16.02.2021

Без сторожів: у садках Львова встановлять камери спостереження

Наразі у 70 садках зі 102 вже є камери

Сьогодні у більш ніж 30 садках міста ще працюють нічні сторожі. Втім, до кінця року їх хочуть звільнити і поставити у всіх дошкільних міських закладах камери спостереження.

Про це пише медіа-хаб Тvoemisto.tv, передають “Львівські новини”.

“Безпеку у школах забезпечують охоронці, а у садках – нічні сторожі. Із 2016 року поступово у закладах освіти почали встановлювати камери відеоспостереження. Почали зі шкіл, бо траплялися випадки крадіжок, згодом почали у садках. Більшість встановлених камер дають можливість спостерігати за територією і ззовні, і зсередини”, – каже Зоряна Довганик, керівниця управління освіти ЛМР.

За її словами, про своє звільнення сторожі дізнаються напередодні.

“Ми дотримуємося звичайної стандартної процедури – за два місяці інформуємо людей, що така посада скорочується і можливе їхнє вивільнення. Зазвичай, це були люди пенсійного, а інколи глибоко пенсійного віку, тому часто навіть траплялися крадіжки, що ті боялися реагувати. Зараз всю «роботу» виконуватимуть камери спостереження”, – каже головна освітянка Львова.

Камери спостереження у школах та садках, за словами Зоряни Довганик, встановлені за рахунок державного бюджету. Пильнують за камерами, а при потребі, їх переглядають, керівники закладу освіти.

Коментарі