19:52
08.02.2023

Львівський забудовник продає футбольне поле і дитячий садок “під будь-який бізнес”

Потенційних покупців застерігають від сумнівної інвестиції

У соцмережах з’явилася реклама одного із забудовників, що активно працює у Львові. У цих рекламних оголошеннях він продає футбольне поле, а також дитячий садок «під будь-який тип бізнесу».

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування, пишуть Львівські новини.

“Відверто скажу, така інформація мене просто шокувала…

Поки місто веде просвітницьку роботу і переконує компанії бути соціально відповідальними і таки долучатися до розбудови дитсадків, шкіл, медіатек і амбулаторій, деякі так легко дозволяють собі продавати вже збудоване саме з соціальною метою «під бізнес». Флешбек у 90-ті, коли садки масово роздавали в оренду під стоматологічні кабінети та незрозумілі офіси? Ну то я хочу повернути всіх у реальність: у міської влади Львова геть інша позиція та інші пріоритети – соціально орієнтована розбудова Львова та соціально відповідальний будівельний бізнес. А не навпаки”, – зазначив Зубач.

Він додав, що  особливого цинізму цій ситуації додає те, що забудовник, коли зводив свої багатоповерхівки, обіцяв і місту, і людям, які тут оселяться, дитячий садок з ігровим майданчиком та футбольне поле.

“Коли ж квартири розпродано – і поле виставили на продаж, і приміщення садка рекламують із припискою «під будь-який тип бізнесу». Що це, як не обман людей і обман міста?” – повідомив Зубач.

Заступник міського голови з містобудування звернувся до всіх потенційних покупців та застеріг від такої сумнівної інвестиції.

Із оголошення про продаж футбольного поля:

«Є можливість влаштування накриття чи надбудови для облаштування закритого футбольного поля чи спортзалу».

Любомир Зубач зазначив, що станом на сьогодні такої «можливості» немає:

“Для цього потрібні окремі містобудівні умови, виготовити проект, пройти експертизу проекту і отримати дозвіл. І тут можу від себе запевнити: з огляду на ситуацію, яка склалася, місто таких містобудівних не дасть.”

Читачам також цікаво:

Коментарі