12:21
17.09.2023

НІ ГРОШЕЙ, НІ АВТО: львів’янин у схемі видурювання коштів у довірливих громадян

Свою історію про те, як залишився без омріяного автомобіля та грошей розповідає Степан Заяць, лікар з міста Рогатин, що на Франківщині

Познайомились ми в соцмережах. Гортав стрічку в Інстаграмі, і серед рекомендацій мені було запропоновано сторінку avto_lviv.

А я саме хотів придбати автомобіль, адже маю старенького Volkswagen Passat, а ми молода сім’я, є потреба в новому авто. Це був ще грудень 2021 року. Переглянув запропоновані автомобілі на цій сторінці в Інстаграмі, ціни видались доволі адекватними. Далі у мене розпочалось спілкування вже у телефонному режимі, через Вотсап та Вайбер, безпосередньо з Булавкою Віталієм Васильовичем. Ми зайнялись підбором авто для мене, шукали підходящі варіанти. Я йому по розписці дав 7 тисяч доларів США. Домовились, що він поїде за кордон, підбере для мене автівку там.

Після поїздки Віталій повернувся, але машину мені не привіз. Сказав що є підходящі варіанти, але потрібно іще 3 тисячі доларів, які я вже передав без розписки. Поїхавши знову до Європи він зробив для мене відеоогляд автомобіля, це був Volkswagen Touareg. Ми домовились про придбання цього позашляховика. Віталій Булавка запевнив мене, що авто купив, тепер потрібні кошти для розмитнення. Мова йшла про 200 тисяч гривень, а на той момент це 8 тисяч доларів. Цю суму я перевів на його банківський рахунок.

За тиждень після цього почалось повномасштабне вторгнення. «Війна, я не можу пригнати авто, мене не впускають» і т.д. Це тривало кілька місяців. Далі – закон з нульовим розмитненням. Це була така пільга від держави, що можна було впродовж нетривалого часу пригнати авто з-за кордону не сплачуючи мита, що суттєво здешевлювало покупку. Ми домовились, що під час цього пільгового періоду він прижене 2 авто для моєї сім’ї. Ну і так по сьогоднішній день він мені авто не привіз, нашого договору не виконав. Одного разу, в телефонній розмові, мені натякнув, що є значно важливіші люди у впливовій правоохоронній структурі, яким він має пригнати авто, а мені доведеться почекати. Потім дав зрозуміти, що йому обійдеться історія з привласненням чужих коштів, бо має захист. Відповідно, що ми маємо на сьогодні: пройшло без малого два роки як між мною та Булавкою Вітаєм було укладено договір, загалом я дав та перерахував йому 18 тисяч доларів. Автомобіля досі немає, кошти він мені не повернув. Я був вимушений звернутись з позовом до суду, тепер будемо вирішувати це питання у такий спосіб.

Готуючи цей матеріал журналісти Львівських новин з’ясували, що це далеко не перша історія пов’язана з Віталієм Булавкою, коли чоловік отримував кошти для придбання автомобіля, проте роками транспорт не привозив, коштів не повертав. З судового реєстру відомо, що у 2019 році до суду з позовом проти Булавки В.В. звернуся мешканець Вінниччини Вовк Ю.Г., бо Булавка взяв завдаток за автомобіль Мерседес а не пригнав його. Наслідок – рішення суду про повернення коштів у сумі 20 тис. грн, ще 20 тис. грн за заподіяння моральної шкоди.

Відомо, що зараз тривають процеси іще двох позивачів проти Віталія Булавки, люди змушені через суд повертати заплачені кошти. А такі процеси тривалі та виснажливі.

Якщо Ви теж стали жертвою дій Булавки В.В., котрий пообіцяв пригнати для Вас автомобіль, отримав кошти та домовленостей не виконав – пишіть нам на електронну адресу lvivski.novyny.news@gmail.com, у наступному матеріалі ми більше розкажемо про цього «героя» з Львівщини, який налагодив схему збагачення на довірі людей, але до реальної відповідальності цього автоперекупа ніхто не притягає.

Коментарі