15:17
14.09.2023

Триває набір і стипендійний конкурс на магістерські програми з фізичної терапії та ерготерапії в УКУ

Фізичні терапевти та ерготерапевти – унікальні спеціалісти, адже вони починають працювати з людиною одразу після надання медичної допомоги, спільно з лікарями

Унікальний шанс вступити на магістратуру з фізичної терапії та ерготерапії в Українському католицькому університеті і здобути стипендійну підтримку отримають цьогорічні абітурієнти. На Факультеті наук про здоров’я УКУ відкрили можливість додаткового вступу вже з 18 вересня 2023 року.

Про це повідомили на сайті Українського католицького університету.

На Факультеті наук про здоров’я, Українського католицького університету у Львові, з 2018 року діє магістерська програма з фізичної терапії та ерготерапії. Цього року кафедра «Фізичної терапії та ерготерапії» УКУ отримала ліцензію, згідно з якою відкрила дві окремі магістерські освітні програми: фізична терапія та ерготерапія.

Випускники 2023 року

З 2014 року, а особливо зараз в Україні зростає потреба у фізичних терапевтах та ерготерапевтах, які володіють фаховими науково-обґрунтованими знаннями й готові працювати у закладах охорони здоров’я та реабілітаційних центрах.

«Ми усвідомлюємо відповідальність за життя і здоров’я українців у воєнному часі та бачимо запити від громад України на фахівців у сфері реабілітації. Тому з 18 вересня 2023 року відкриваємо додатковий набір на дві спеціальності для майбутніх фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Додатковий набір – це гарна нагода для вступників на магістратуру скористатись шансом навчатися на наших програмах, де вони отримають освіту за кращими українськими та міжнародними практиками. Важливо, що усі вступники мають нагоду здобути стипендійну підтримку, яка покриває вартість навчання від 50 до 100%», – зазначає Світлана Когут, деканка Факультету наук про здоров’я.

Випускники магістерської програми під час дискусії “Як зберегти, відновити, зміцнити здоров’я людини у воєнному часі?”

Фізичні терапевти та ерготерапевти – унікальні спеціалісти, адже вони починають працювати з людиною одразу після надання медичної допомоги, спільно з лікарями.

Фізичні терапевти та ерготерапевти знають, як повернути якісне життя пораненим після важких політравм та уражень, допомогти адаптуватись до нових умов людям з ампутаціями.

Поранення внаслідок війни. Їхнє служіння завжди йде у співпраці з лікарями, фахівцями з соціальної роботи, психологами та іншими учасниками мультидисциплінарної команди. Такі фахівці орієнтуються на потребу людини, будують свою роботу довкола пацієнта та його/її запиту на те, яким пацієнт хоче бачити своє подальше життя, враховуючи попередній досвід, вміння і мрії.

«Усі наші студенти здобувають колосальний практичний досвід на базі клінічних практик на Львівщині. Ми співпрацюємо з 12 закладами охорони здоров’я та реабілітаційними центрами. Клінічна практика є невіддільною частиною навчання на магістратурі і триває 1050 годин. Наша кафедра отримала зразкову акредитацію від Національної агенції із забезпечення якості вищої освіти. І в цьому є велика заслуга наших випускників, 97 % яких працює за фахом. Випускники УКУ працюють як в Україні, так і за кордоном, в державних та приватних установах, є засновниками ресурсів та громадських організацій», – розповідає Віра Рокошевська, завідувачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії.

Випускники 2021 та викладачі кафедри

Команда магістерської програми запрошує абітурієнтів вступати в УКУ. Додатковий набір на спеціальності з фізичної терапії та ерготерапії – це найкращий шанс докласти знання та зусилля для відновлення України і спрямувати їх в освіту. За два роки на магістратурі, окрім фахової освіти, студенти долучаються до роботи реабілітаційної спільноти та формують мережу професійних стосунків. Кожен студент кафедри фізичної терапії та ерготерапії, починаючи з навчання і все подальше професійне життя, може творити зміни, які впливають на зростання професій та галузі реабілітації; ділитись власним досвідом та черпати знання і кращі практики від українських та іноземних партнерів; розвиватись і працювати, формуючи мережу якісних послуг, які повертають людям можливість жити повноцінним життям.

Дорогі абітурієнти, ви можете дізнатись деталі вступу та про стипендію на навчання у завідувачки кафедри Віри Рокошевської: rokoshevska@ucu.edu.ua

Більше про програми https://fhs.ucu.edu.ua/ptot/masters-degree/

Ми відкриті до ваших запитів, звертайтесь на поштову скриньку: fnz@ucu.edu.ua

Коментарі