13:57
03.01.2023

Турецькі ЗМІ опублікували нові деталі обміну Медведчука

Обмін вирішили проводити в Туреччині

Запит на обмін підозрюваного в держзраді і глави партії ОПЗЖ Віктора Медведчука надходив від російської сторони.

Більше новин читайте в нашому Telegram

“Запит на обмін Медведчука виходив від росіян, і коли українці погодилися, переговори відбулися в Анкарі на базі Національної розвідувальної організації. Переговори зайняли час”, – йдеться в матеріалі турецького видання Hurriyet.

Також повідомляється, що обмін було вирішено проводити в Туреччині. росія висунула умову, щоб командири Азова не поверталися в Україну, а залишилися в Туреччині. Україна з цим погодилася.

Після приземлення літаків з України і рф в аеропорту Анкари в них під наглядом співробітників турецької розвідки  до російського літака увійшли українські офіційні особи, а до українського – російські. Вони перевіряли особисті дані та стан здоров’я українських військових та проросійського політика.

Цей обмін полоненими був наймасштабнішим обміном з моменту початку повномасштабної війни Росією 24 лютого. Україні вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них 108 бійців “Азову” та 10 іноземців. При цьому росія повернула собі нардепа-зрадника Віктора Медведчука та 55 окупантів.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі