16:16
21.09.2021

Школи можуть піти на карантин через невакцинований персонал

У Львівській ТГ менше 4% шкіл готові до продовження навчального процесу

У зв’язку з стрімким ростом завантаженості ліжок під ковід, уже найближчими днями має відбутись засідання державної комісії ТЕБ і НС, на якому розглянуть питання впровадження жовтого рівня епіднебезпеки по всій країні.

Про це на Facebook-сторінці повідомляє Андрій Годик, заступник голови ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

Якщо кількість вакцинованого персоналу закладів освіти хоча б однією дозою становитиме менше 80%, то такі заклади будуть закриті.

Відтак, з таким низьким рівнем вакцинації, як є сьогодні, вже за декілька днів  понад 90% шкіл міста Львова та області будуть закриті. Навчальний процес буде перенесений.

“Дуже прикро, що ми сьогодні бачимо ситуацію, коли вчителі відверто ігнорують вакцинацію. Особливо, якщо з кожним днем кількість хворих зростає, а заповненість ліжкової мережі становить майже 40%. Так, в 32-х громадах жодна школа не працюватиме в межах жовтої зони, оскільки рівень вакцинації працівників закладів освіти далекий від 80%, у Львівській ОТГ станом на сьогодні менше 4% шкіл готові до продовження навчального процесу”, – йдеться у дописі.

Годик додав, що відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів у закладах освіти несуть керівники закладів освіти.

“Закликаю керівників громад, директорів шкіл, педагогів свідомо підійти до цього питання і вакцинуватись! Тому, шановні батьки, запитайте у вчителя своїх дітей, директора школи або сільського/селищного/міського голови чи буде продовжуватись навчальний процес, а якщо ні, то чому!”, – зазначив Андрій Годик.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі