15:24
21.09.2021

Українка народила четвірню в Польщі: її чоловіка хочуть депортувати

Хлопчики з’явились на світ з масою від 1270 до 1550 грамів

У лікарні Вроцлава вчора, 20 вересня, громадянка України народила четверо дітей. Такі випадки трапляються вкрай рідко.

Про це пoвідoмляє “Yavp.pl” , пишуть “Львівські новини”.

Пологи були передчасними, жінка народила  на 30-му тижні вагітності. Четверо хлопчиків з’явились на світ з масою від 1270 до 1550 грамів.

Діти – здорові, однак їхньому батькові загрожує депортація в Україну.

6 років тому родина переїхала до Польщі з українського міста Кропивницький. На той момент у них вже був син, якому зараз виповнилося 16 років. Оселилися у Вроцлаві, знайшли роботу та винайняли житло. Пізніше – уклали в Польщі офіційний шлюб.  Проте нещодавно почалися проблеми.

“На фірму, де був працевлаштований чоловік, прийшли з перевіркою прикордонники. Виявилося, що українець працював без необхідного дозволу воєводи. Через це його покарали штрафом в розмірі 3-х тисяч злотих та видали зобовязання до виїзду з країни. Штраф чоловік сплатив, а от вирішити іншу проблему буде складніше. Поки триває стан епідемії, невідкладна депортація тимчасово відкладена, однак ця загроза постійно висить на родиною”, – йдеться у дописі.

Українці подали апеляцію на рішення прикордонної служби. Їхній юрист каже, що ухвалу про депортацію винесли законно. Жінка не може залишитися сама без чоловіка зі старшим сином та новонародженою четвірнею. А чоловік повинен мати дозвіл на роботу, щоб піти працювати й мати можливість фінансово забезпечити сім’ю.

“Наразі на історію українською родини звернула увагу уповноважена президента Вроцлава у справах мігрантів з України Ольга Хребор. Вона через “Фейсбук” звернулася до воєводи Нижньосілезького воєводства, аби той зацікавився справою”, – йдеться у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі