09:04
26.09.2022

Коаліція правих партій з партіями-“друзями путіна” перемагає на виборах у Італії

В країні вперше з часів Другої світової війни може з’явитися уряд правих націоналістичних сил

В Італії на дострокових парламентських виборах, що відбулися у неділю, 25 вересня, лідирують праві партії.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє DW, пишуть Львівські новини.

Згідно з попередніми даними, які наводить державна телекомпанія Rai, праві сили зібрали 43,3% голосів. Відповідно до італійського виборчого законодавства, за змішаних виборів це дозволяє отримати абсолютну більшість у парламенті. В країні вперше з часів Другої світової війни може з’явитися уряд правих націоналістичних сил.

За даними екзитполів, лідирує права партія “Брати Італії”, яка набрала 24,6%. Її лідерка Джорджа Мелоні може очолити коаліційний уряд і стати першою жінкою-прем’єр-міністеркою Італії. “Брати Італії” дотримуються правоконсервативних націоналістичних поглядів. Мелоні підтримує санкції Євросоюзу проти росії через вторгнення в Україну.

Очікується, що до коаліційного уряду також увійдуть партії “Ліга” на чолі з Маттео Сальвіні та “Вперед, Італія” колишнього прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі. Ці політсили, попередньо,отримали 8,5 і 8% голосів відповідно. Вони відомі своїми тісними зв’язками в кремлем.

Союз правоцентристських сил отримає від 227 до 257 із чотирьохсот місць у Палаті депутатів та від 111 до 131 місця із двохсот у Сенаті.

Читачам також цікаво:

Коментарі