14:09
02.11.2022

На Львівщині відбулась зустріч із звільненим з полону азовцем Андрієм Кориневичем

Герою вручили відзнаку «За честь та мужність м. Стрий»

Минув понад місяць після повернення азовця Андрія Кориневича, мешканця Стрия, з полону. Сьогодні, 2 листопада, відбулась зустріч з Героєм, який разом з побратимами захищав Маріуполь та суверенність України.

Про це повідомляє Стрийська міська рада, пишуть Львівські новини.

Андрій Кориневич народився у Стрию, навчався в початковій школі №11 та в школі №3. Вищу освіту здобув в Івано-Франківську.

З 2014 року проходив навчання в підготовчих центрах батальйону «Азов». 19 грудня 2015 підписав контракт з «Азовом» і з того часу не покидав місію Захисника України, знаходився в зоні проведення АТО, ООС, а з 24 лютого 2022 року – на «Азовсталі».

“Зараз Андрій ще проходить реабілітацію, адже фізичне здоров’я значно похитнулося, але чотири місяці російського полону не змогли ні зламати, ні навіть надламати дух Героя. В серці тільки Перемога України і розплата за кожного воїна, який віддав своє життя у боротьбі”, – йдеться у повідомленні.

Міський голова Олег Канівець вручив Герою відзнаку «За честь та мужність м.Стрий» та привітав мужніх жінок – дружину Наталю та маму Оксану, які дочекалися свого Андрія вдома.

“Це історія із щасливим продовженням, яких так зараз не вистачає, але яка надихає і дарує надію. Дякуємо тобі, Воїне, що живий! Дякуємо, що своїм життям пишеш історію України!

Слава Україні! Героям слава!” – зазначили у дописі.

Фото: Стрийська міська рада

Читачам також цікаво:

Коментарі