14:05
08.03.2023

У Брюховичах через суд вимагають повернути земельну ділянку вартістю понад 155 млн грн

Галицька окружна прокуратура міста Львова подала до суду позов в інтересах держави щодо скасування рішення селищної ради та повернення незаконно проданої земельної ділянки вартістю понад 155 млн грн.

Брюховицька селищна рада, всупереч законодавству, незаконно розпорядилася землями державної власності, які відносяться до об’єкту природно-заповідного фонду та передані у постійне користування філії Державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Ліси України» «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Своїм рішенням селищна рада відчужила земельну ділянку площею майже 4 га, яку на підставі договору купівлі-продажу незаконно було передано у власність юридичній особі. Судовий розгляд триває.

Активна  громадянка, яка вміє захищати громадські інтереси, Юлія Лацик зазначила, що нещодавно прокуратура подала позов щодо скасування всіх рішеннь БСР щодо цієї території. У  2017 році було відкрито кримінальне провадження за ознаками службового підроблення документів щодо цієї території.

Йдеться про територію колишнього табору “Ластівка” на вул. Лікарська ( так званої землі “Димінського”).

“Схема звична. Будівлі за шахрайською схемою “добродії” придбали через Фонд держмайна, ну а далі прийшли по землю в БСР. Прийшли з класичним набором слів “під відпочинковий комплекс з реабілітаційним центром, рекреація, оздоровлення” …як завжди – все для “блага” людей…

Звісно, райці надали їм територію. Спочатку в оренду (2016р), а вже за рік(2017р) продали їм землю за смішною ціною: 850 ₴ за 1 сот”, – повідомила Лацик.

Вона додала, що “БСР продала те, що їй по суті і не належало – землі лісового фонду”.

“Бо було так, що за часів союзу, таборам, санаторіям, котрі межували з лісом, лісгоспи надавали в користування державні лісові території. Але ЛИШЕ В КОРИСТУВАННЯ! Розпорядником долучених лісів завжди залишався державний лісгосп.

Скориставшись наслідками пострадянського балагану в сфері облікової документації, БСР взялась приписувати такі лісові території собі та незаконно ними розпоряджатись. Так гектари державних лісів поопинялись в приватній власності”, – зазначила активістка.

“От прокуратура в судовому порядку, тепер, навздогін і намагається повертати такі лісові території їх законному розпоряднику – Державі.

До речі, ідентична схема дерибану була застосована брюховицькими райцями до лісових територій Супутника та Енергетика”, – підсумувала Лацик.

Читачам також цікаво:

Коментарі