17:13
08.08.2023

Зі Львівщини на фронт передали ще 132 дрони

Серед переданої техніки – розвідувальні та бойові дрони

Вчора, 7 серпня, для українських захисників і захисниць у межах проєкту «Пташки Перемоги» передали 132 дрони.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, пишуть Львівські новини.

Серед них 110 – це FPV-дрони (бойові) , 21 – дрони Mavic (розвідувальні) різних комплектацій та 1 дрон Matrix 300 RTK з додатковою камерою. Їх отримають 80-та ОДШБ ЗСУ, 24-та ОМБ ім. короля Данила, 67-ма ОМБ ЗСУ, 7-ий та 12-ий прикордонні загони, а також підрозділ контррозвідки СБУ.

Окрім того, передали також 3 комплекси управління FPV-дронами.

«Дякую підприємцям, небайдужим людям за те, що ви підтримуєте наших військових. Кожен дрон – це врятоване життя українського військового і наша більша перевага над ворогом. Дякую за спільну роботу – разом ми єдині і сильні! Дякую нашим захисникам і захисницям за те, що боронять український фронт», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час події військовослужбовці 24 ОМБ ім. короля Данила вручили Максиму Козицькому подяку від бригади – за підтримку та сприяння у проєкті «Пташки Перемоги».

Довідково:

Ініціативу «Пташки Перемоги» започаткували у березні 2023 року. Відтоді на передову відправили уже 880 безпілотників. Загальна мета – 1000 безпілотників для ЗСУ.

Проєкт реалізують у співпраці з начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Тіщенком, засновником БО «Добро.Дій» Ігорем Дулиним. Партнерами виступили АТ «Львівгаз» та БФ «Support Ukraine», Український фонд розвитку / Ukrainian fund of development, Благодійний фонд «БО «Добро для України», Компанії HomeGroup, «Спокій», Благодійний фонд сім’ї Доскіч, «Галицька свіжина», волонтер Ольга Тесляк, Адвокатське об’єднання «Марусяк і партнери», Андрій Побурко.

Коментарі