21:21
08.05.2024

Голова Сокільницької громади хоче звільнити матір-одиначку, бо не зміг зайти в систему документообігу

У Сокільниках виник новий скандал. Сільська рада видала розпорядження провести службове розслідування щодо роботи начальниці загального відділу Сокільницької сільської ради Анни Цунівської. Була створена комісія і ведеться службове розслідування.

Про це на засіданні комісії зазначив начальник юридичного відділу Сокільницької сільської ради Олег Борщевський.

У розслідування йдеться про начебто бездіяльність чиновниці через те, що  ніхто з інших працівників сільської ради не міг зайти в електронну систему документообігу “Мегаполіс”, поки Цунівська перебувала у відпустці.

Зауважимо, комісію створили саме тоді, коли Анна Цунівська перебувала у соціальній додатковій відпустці, як одинока мати. Її про розслідування офіційно навіть не повідомили.

Керівництво сільської ради не розібралось з системою і каже, що за день стався колапс

Службове розслідування щодо неможливості доступу, завантаження та опрацювання документів в електронній системі “Мегаполіс” не єдине. Наступним днем датоване розпорядження про створення ще однієї комісії щодо неї, але вже по начебто внесенню коригування у проєкт рішення виконавчого комітету. Жінка побоюється, що після двох комісій її звільнять за надуманими підставами.

“Мегаполіс” – система документообігу у нашій громаді, тобто ведення  документації. Відповідає за роботу цієї системи голова ради Тарас Сулимко. Коли я пішла у відпустку, так співпало, що спеціаліст з ведення документообігу захворіла і була “на лікарняному”. А голова Сулимко не міг визначити виконавця цієї роботи, тому не було доступу до реєстрації”, – розповіла Цунівська і додала, що відповідно до розпорядження сільського голови № 27 р.  від 06.04 2023 року відповідальним за організацію ведення електронного документообігу у Сокільницькій сільській раді та її  виконавчих органах покладається на сільського голову.

Анна Цунівська каже, що про свою відпустку керівництво повідомила вчасно, а голова її завізував.

 “Одразу наступного дня система почала працювати, тобто все якось налагодили. Але голова каже, що за цей день чи півтора стався колапс. Який саме і які саме наслідки це має і чи взагалі має, я не знаю”, – додає чиновниця.

 “Звільню, бо не подобаєшся”

Жінка розповідає, що за 4 роки роботи жодного разу не отримувала до своєї роботи офіційних зауважень. Навпаки – мала кар’єрне зростання. Спершу була спеціалістом у юридичному відділі, згодом стала керівником загального відділу.

Вона припускає, що окрім робочих моментів, на створення комісій вплинули й особисті.

“В липні минулого року в усній розмові Сулимко сказав мені, що хоче мене звільнити, бо я просто не подобаюсь йому. Я запитувала, чи є зауваження до моєї роботи, то він додав, що ” такого не казав”. А вже з січня мені була більше як наполовину зрізана премія. Я живу на цю зарплату, сама виховую дитину”, – каже жінка.

За її словами, ситуація дійшла до абсурду, коли Тарас Сулимко у відділі Анни Цунівської ввів правило: візувати дозволи на покидання робочого кабінету. Навіть якщо йдеться про 5 хвилин.

Щодо розпорядження про створення другої комісії, то вона наразі лише припускає, про що може йтись, але не має офіційної інформації. Жінка переконана, що комісії створюють зумисно з метою її звільнення.

“Викликів на комісії я не отримувала. Вони працюють під час моєї відпустки, але звичайно, що я про них знаю. Не хочу, щоб мою відсутність подали, як погодження з тим, що відбувається. Це просто чиновницьке свавілля”, – обурюється начальниця загального відділу.

Чиновниця не вбачає у своїй роботі бездіяльності чи неправомірних дій та вважає, що комісії були скликані безпідставно, а у випадку звільнення планує звертатись до суду.

Наразі обидві комісії відклали вирішення питання на інший час, оскільки під час першого дня роботи не змогли дійти до згоди і з’ясувати що ж відбулось.

Що каже керівництво громади

На засіданні комісії начальник юридичного відділу Сокільницької сільської ради Олег Борщевський наголосив, що комісія рішення не приймає, його приймає голова після певних висновків.

“Все, що ми зберемо (інформацію ред.), викладемо в акті. Ми не прийматимемо рішення, а лише збираємо інформацію і передаємо на розгляд голови”, – сказав Борщевський.

У коментарі голова Сокільницької сільської ради Тарас Сулимко відсутність роботи системи “Мегаполіс” назвав диверсією.

“Наперед нічого не хочу говорити, поки не буде заключення комісії, але на мою думку працювали злагоджено для того, аби зірвати роботу державного органу  – сільської ради. Коли мені комісія дасть результат розслідування, я буду робити висновки”, – сказав голова.

До слова, колеги-журналісти писали, що голова Сокільник був у подібній ситуації, коли йому хотіли оголосити недовіру. Тоді йшлося про начебто 20 гектарів комунальної землі.

Коментарі