12:07
17.01.2023

Громадам Львівщини передали спеціалізовані шкільні автобуси (ФОТО)

Комплектація транспорту дозволяє зручно добиратися на навчання й дітям з інвалідністю

Автобуси «Школярики» отримали Рава-Руська, Бродівська, Заболотцівська, Поморянська, Новороздільська, Мостиська та Новояворівська громади.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, пишуть Львівські новини.

Вартість одного автобуса – 2,6 мільйонів гривень.

“Їх придбали коштом обласного бюджету та за співфінансування з місцевих бюджетів. Комплектація транспорту дозволяє зручно добиратися на навчання також дітям з інвалідністю”, – йдеться у дописі.

Загалом Львівська ОВА закупила 8 спеціалізованих «школяриків». З них 7 передали сьогодні, 17 січня, один раніше – навчально-реабілітаційному центру «Левеня».

“Нагадаю, Львівська область централізовано придбала 126 шкільних автобусів – замість тих, які громади віддали на потреби армії, а також тих, які потребували заміни через термін експлуатації. Усіх їх виготовляють на українському підприємстві, з максимальною кількістю українських комплектуючих.

Через атаки окупантів минулого року виробник зміг передати 80 із цих автобусів”. – додав Козицький.

Наступну партію нових «школяриків» очікують наприкінці січня.

“Усі 126 автобусів отримаємо у першому кварталі цього року. Також цьогоріч плануємо закупити ще 41 автобус, щоб повністю закрити потребу нашої області у транспорті для довезення учнів”, – підсумував очільник Львівської ОВА.

Фото: Максим Козицький

Читачам також цікаво:

Коментарі