09:14
21.09.2023

Львів’янин ошукав мешканця Рівненщини на 30 тисяч євро

Свою історію про те, як залишився без двох автомобілів та великої суми грошей розповідає Микола Ошурко, родом з Рівненщини, проживає у Німеччині.

З Віталієм Булавкою ми познайомились близько двох років тому. Я написав на сторінку avto_lviv в Інстаграм та Віталій придбав для мене автомобіль Wolksvagen Passat. Все було чудово. Згодом я переїхав до Німеччини і вже там знайшов собі інше авто, Wolksvagen Touareg.

Віталій Булавка приїхав до мене, щоб забрати цей позашляховик, відвезти до України, розмитнити, зареєструвати на мене та привезти мені його назад до Німеччини вже на українській реєстрації. Сказав, що для цього знадобиться від одного до півтора тижні часу. Це було вкінці листопада 2022 року. Я дав йому ключ від атомобіля, документи та 7 100 євро. Авто помістили на лафету та Булавка його забрав до України.

За кілька днів горе-перевізник приїхав знову до Німеччини, Wolksvagen Touareg не привіз, пояснивши, що тривають якісь бюрократичні процеси, які триватимуть іще кілька днів. Я повністю довіряв Віталію Булавці, бо вже мали успішний досвід співпраці. Я купив іще одне авто, для брата, який проживає в Україні. Йдеться про Mercedes-Benz ML, який так само передав Віталію для перевезення в Україну, розмитнення та реєстрації. 

І з того часу у нас почались проблеми. Він перестав виходити на зв’язок, на мої дзвінки не відповідав, мій номер взагалі заблокував. Додзвонитись до нього я міг лише з чужих номерів.

Вже тепер я знаю, що моє авто, Wolksvagen Touareg, він дійсно привіз в Україну, розмитнив, проте зареєстрував спершу на себе, потім на сторонню особу, і за цей час авто було ще мінімум двічі перепродано. Яка доля Mercedes-Benz мого брата – взагалі не відомо. У загальній сумі через Віталія Булавку я потерпів на 30 тисяч євро! Це вартість двох автомобілів та ті кошти, що йому платив за перевезення та розмитнення. Ні грошей, ні автомобілів мені Віталій Булавка не повертає, звернення до правоохоронців теж результату не дало.

Якщо Ви теж стали жертвою дій Булавки Віталія Васильовича, котрий пообіцяв пригнати для Вас автомобіль, отримав кошти та домовленостей не виконав – пишіть нам на електронну адресу lvivski.novyny.news@gmail.com, у наступному матеріалі ми більше розкажемо про цього «героя» з Львівщини, який налагодив схему збагачення на довірі людей, але до реальної відповідальності цього автоперекупа ніхто не притягає.

Після виходу нашої першої публікації до редакції Львівських новин звернулися кілька громадян України, котрі розповіли свої історії, як вони після знайомства з Віталієм Булавкою залишились без обіцяних автівок та чесно зароблених грошей.

Коментарі