16:21
05.01.2023

Львівська митниця пропустила контрабанду з російськими товарами на 40 мільйонів

Вживаються заходи щодо встановлення повного кола причетних осіб

Співробітники БЕБ виявили нелегальні товари, які завезли в Україну. Побутову техніку, імпортером якої є держава-агресор – російська федерація, пропустили працівники Львівської митниці.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки України, пишуть Львівські новини.

Під час обшуків вантажних автомобілів з причепами виявлено різну побутову техніку та товари широкого вжитку. Загалом вилучено понад 2000 одиниць продукції орієнтовною вартістю близько 40 млн грн.

“В автомобілях також виявлено документи про походження товару та документи, що підтверджують декларування товару на митному посту сусідньої держави. При перетині митного кордону України, декларування товарів та сплата митних платежів не здійснювалося”, – йдеться у дописі.

Наразі встановлюються всі обставини вчинення кримінального правопорушення, вирішується питання щодо накладення арешту на товари, вживаються заходи щодо встановлення повного кола причетних осіб. Тривають слідчі дії.

Фото: Держмитслужба (Customs of Ukraine) 

Ну і, звичайно, в.о. заступника начальника Львівської митниці, в.о. начальника управління боротьби з контрабандою Львівської митниці Юрій Приходько,  мав би боротися з контрабандою, а не покривати її. Дивно, як повні фури побутової техніки за офіційними документами заїхали на митну територію України під виглядом порожніх?!

На фото Юрій Приходько

Нагадаємо, нещодавно співробітники БЕБ викрили конвертаційний центр криптовалют та вилучили 152 млн грн.

Читачам також цікаво:

Коментарі