12:42
10.02.2023

Прокурори нарешті взялись за злодіїв на Митниці (ФОТО)

СБУ та ДБР у взаємодії з Офісом генерального прокурора проводять масштабну спецоперацію:  спільні обшуки по всій вертикалі митниці. 

Щомісячно оборудки на митниці вимивали з держбюджету орієнтовно до десяти мільярдів гривень. Це – третина від того, що мала б збирати установа протягом місяця, тобто, кожна третя гривня з митних зборів йшла до кишень корупціонерів.

Керівництво Держмитслужби України, а також Львівської та інших митниць налагодили стійкі схеми незаконного ухилення імпортерами від сплати податків. Наразі проводяться обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів.

Обшуки також тривають в центральному апараті Державної митної служби України.

“Як там головний мальдівський корупціонер кадровик Касьян себе почуває, та керівництво Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил”, – зазначили у Telegram-каналі “Держмитслужба (Customs of Ukraine) Україна понад усе!”

Нагадаємо, Володимир Касьян, котрий обіймає посаду директора Департаменту по роботі з персоналом Державної митної служби України, відправився святкувати Новий рік та Різдво на берег Індійського океану на Мальдіви. Після повернення з тижневої поїздки одразу втік на лікарняний.

Усе керівництво структури вже звільнили, а про головного “кадровика” Касьяна забули.

Сподіваємось, що окрім “чисток” керівного складу, які нещодавно відбулись у Центральному апараті Державної митної служби, невдовзі таки відбудеться заміна й у регіональних митницях.  Зокрема йдеться про головного борця з контрабандою заступника начальника Львівської митниці  Юрія Приходька. Серед контрабандистів він відомий на прізвисько “Юра Студєнт”.

Ну і керівник  Львівській митниці Олег Шахрай мав би боротися з контрабандою та наповнювати бюджет, а не покривати злочинні дії працівників митниці  у час війни.

До слова, у  Антикорупційному моніторингу Львівщини заявили, що Шахрай є радником митної служби І-го рангу з 25-річним стажем. У грудні 2021 року його призначили в. о. керівника Харківської митниці. Із початком повномасштабного вторгнення та окупації лише на одному митному пості під його керівництвом 42 митники перейшли на бік росії.

Доповнення:

До Юрія Приходька таки прийшли з обшуками. Про це повідомляє “Держмитслужба (Customs of Ukraine) Україна понад усе!”:

“Завдяки сьогоднішнім обшукам ми хоча б побачили як зараз виглядає, зокрема, Юрій Приходько, він же «Студент».

Гарні меблі, пане Юрію…”

Читачам також цікаво:

 

Коментарі