19:22
14.02.2021

У Львові підрядник тричі відзвітував про невиконаний ремонт дороги

У суді чоловік повністю визнав свою провину, його оштрафували на 34 тис. грн

Інцидент трапився з директором та власником компанії “Ергобуд”, який виконував ремонтні роботи у Шевченківському районі Львова. Він завищив вартість виконаних робіт на понад 169 тис. грн.

Про це інформують «Наші Гроші».

Ремонт тротуарів та внутрішньоквартальних доріг виконували на вул. Біберовича 13, 15а. Договір з Львівською міською радою “Ергобуд” підписав ще у грудні 2019 року. У ньому йшлося про суму 2,08 млн грн, але згодом вартість зменшилась на 30 тис. грн.

Суд з’ясував, що підприємець тричі подавав акти виконаних будівельних робіт, хоча, як встановила експертиза, вони виконані ще не були. Підрядник повністю визнав свою провину.

Суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу, а саме: зловживання службовим становищем і службове підроблення. Відтак, суд призначив йому штрафи у розмірі 17 та 34 тис. гривень за цими статтями. Втім, сплатити директор компанії повинен лише 34 тис. грн, оскільки менш суворе покарання поглинається більш суворим. Також підсудний сплатить витрати на експертизи — 10,7 тис. грн та не зможе обіймати посади адміністративні посади впродовж одного року.

 

Коментарі