10:04
13.09.2022

Між Азербайджаном і Вірменією розпочалися бойові дії: є загиблі

Прем’єр-міністр Вірменії провів розмову з путіном

На кордоні між Азербайджаном та Вірменією поновилися бойові дії. У відповідь Рада безпеки Вірменії звернулась по допомогу до росії та ОДКБ.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Арменпресс, пишуть Львівські новини.

Єреван стверджує, що 13 вересня о 00:05 підрозділи ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберної артилерії у напрямку населених пунктів Горіс, Сотк та Джермук. За даними вірменської сторони, Азербайджан застосував безпілотники та міномети.

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що вірменські військові здійснили масштабну диверсію на Дашкесанському, Калбаджарському та Лачинському напрямках. У відомстві заявили, що диверсійні групи ЗС Вірменії замінували райони та шляхи постачання між позиціями підрозділів азербайджанської армії на низці напрямків.

“Є втрати серед особового складу та бойової техніки збройних сил Вірменії, задіяних у диверсійних діях”, -йдеться у повідомленні.

В азербайджанському Міноборони назвали абсурдними повідомлення про вторгнення до Вірменії. У відомстві поклали відповідальність за ескалацію на Єреван, звинувативши вірменське керівництво у “тривалій політиці військового авантюризму і реваншизму”.

У відповідь на загострення ситуації прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів засідання Ради безпеки, учасники якого вирішили офіційно звернутися до росії, ОДКБ та Ради Безпеки ООН.

“Ухвалено рішення про офіційне звернення рф до Організації Договору про колективну безпеку та Раду Безпеки ООН з метою реалізації положень Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу щодо агресії проти суверенної території Республіки Вірменія”, — йдеться у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі