18:05
08.02.2021

На Львівщині через ситуацію у дитсадку поліція відкрила кримінальне провадження

Дошкільний заклад закрили, а дітей, що були госпіталізовані внаслідок отруєння виписали.

У дитячому садку поблизу Львова, де наприкінці січня у дітей зафіксували спалах кишкової інфекції, під час перевірки виявили недоліки. Станом на зараз заклад тимчасово закрили.

Про це повідомляє tvoemisto.tv, пишуть “Львівські новини”.

Заступниця начальника управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Олена Улашина зазначила, якщо приписи не виконають, то справу передадуть до суду.

Чотирьох дітей, які отруїлися у зимноводівському садку і були госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню, вже виписали. П’ятій дитині, яка була контактною, госпіталізація не знадобилася, її лікували амбулаторно. Про це розповіла завідувачка відділу епіднагляду та моніторингу інфекційних і паразитарних хвороб Львівського обласного лабораторного центру Наталія Лозинська.

Дітям, які були в лікарні, поставили діагноз ентеровірусна інфекція, а 10-річному контактному – харчова токсикоінфекція.

За словами Олени Улашиної, минулого тижня лабораторний центр спільно з представниками Держпродспоживслужби у садку провели перевірку та виявили низку недоліків.

«Четверо працівників не пройшли медичний огляд, у садку не представили угоди на лабконтроль готових страв, змивів, питної води, на інвентарі було частково стерте маркування, а для зберігання продуктів, власне яблук, не було піддонів. Також з представлених документів на продукцію ми виявили, що троє учасників не були зареєстровані як оператори ринку і на цей рік у садку нам не надали угоди на проведення дератизації. Відповідно, був складений акт, надані пропозиції і приписи» – каже Олена Улашина.

У Держпродспоживслужбі кажуть, що головні державні інспектори з 1 до 10-го лютого винесли рішення про припинення виробництва. Тобто, кухня не працює, дітей не приймають.

Також відділення поліції Пустомитівського району відкрило кримінальне провадження за порушення санітарних норм.

«Станом на сьогодні садок закритий. Але рішення про відновлення залишається в силі, тобто, до 10 лютого там мають усунути всі вказані приписи і недоліки. Якщо цього не станеться, матеріали передадуть у суд» – додала Олена Улашина.

Нагадаємо, упродовж 27-29 січня у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували дітей, які є вихованцями закладу дошкільної освіти «Казковий світ» у селі Зимна вода. У них виявили гостру кишкову інфекцію, ротавірусний ентерит.

Коментарі