14:57
15.06.2022

СБУ викрила ІТ-компанію, яка працювала на окупантів

До “бюджету” бойовиків нарахували понад 10 млн грн

Кіберфахівці Служби безпеки викрили столичну компанію, яка займалася ІТ-підтримкою захоплених ворогом підприємств та установ у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує речник СБУ Артем Дехтяренко, пишуть “Львівські Новини”

Компанія зокрема постачала ворогу програмне забезпечення для збору комунальних платежів.

Одержані від мешканців кошти керівники окупаційних адміністрацій направляли на фінансування угруповань так званих “Л/ДНР”, які беруть участь у повномасштабній агресії Росії проти України.

За даними слідства, за допомогою нелегального програмного продукту окупанти перерахували до “бюджету” бойовиків понад 10 млн у гривневому еквіваленті.

Крім того, через онлайн-сервіс сплати за “комунальні послуги” загарбники отримували доступ до установчих даних місцевих жителів.

Цей незаконний бізнес організувала керівник компанії. Через особисті зв’язки вона укладала договори з представниками окупаційних адміністрацій на обслуговування їх комп’ютерних систем. Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались більше 10 працівників. Для маскування протиправної діяльності їх розосередили у різних регіонах, у тому числі на тимчасово окупованих територіях.

Досудове розслідування триває.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі