15:53
05.11.2021

У лікарні швидкої допомоги Львова розгортають додаткові місця для ковідних пацієнтів

Йдеться про 50 додаткових реанімаційних місць

У львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги терміново розгортають додаткові реанімаційні ліжка у ковідному відділенні, через більшу кількість важкохворих. Досі в лікарні для пацієнтів з коронавірусом було 50 реанімаційних ліжок, до понеділка, 8 листопада, збільшать до 100.

Про це повідомляє “Zaxid.Net”, пишуть “Львівські новини”.

«Серед госпіталізованих хворих дуже велика частка тих, які потребують інтенсивної терапії. Якщо минулої хвилі ми мали 500-600 пацієнтів в клініці, з яких 25-30 максимум потребувало інтенсивної терапії, то сьогодні з 461 пацієнта, які є в стаціонарі, потребують інтенсивної терапії майже 100 пацієнтів. Адміністрація лікарні прийняла рішення розгорнути додаткові реанімаційні ковідні ліжка, і з понеділка реанімація буде мати на 100 ліжок», – каже завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Наталія Матолінець.

За її словами, також потрібні додаткові апарати ШВЛ та медичний персонал.

Уже сьогодні, 5 листопада, розгорнули 15 реанімаційних ліжок, бо хворих, які потребували інтенсивної терапії, було значно більше, ніж ліжок:

«Ці 15 ліжок ми розгорнули у «червоній зоні» лікарні, а з понеділка на першому поверсі клініки буде розгорнуто ще 35 ліжок, щоб в загальній кількості нам вийти на 100 ліжок», – каже Наталія Матолінець.

Нагадаємо, що у Львові 5 листопада виявили 1758 хворих на коронавірус.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі