13:25
18.02.2021

У Львові будуть виготовляти меблі із пінопласту

Попри те, що екоактивісти поки не запустили масштабне виробництво, перше м’яке крісло вже зробили.

Виготовлятимуть меблі екоактивісти, які вже понад 2 роки керують міською сортувальнею.

Про це повідомляє pravdatutlviv, пишуть “Львівські новини”.

Зазначається, що на цій сортувальні відокремлюють різноманітний непотріб від загальної купи та відправляють на перероблення в різні міста країни. Проте вивозити пінопласт виявилося невигідним, тому вони вирішили використати цю можливість й зробити соціальне підприємство з виготовлення м’яких меблів.

Скріншот з відео pravdatutlviv

Наразі екоактивісти роблять наповнювач для пуфів за допомогою саморобного верстата, який їм подарували небайдужі.

Попри те, що вони поки не запустили масштабне виробництво, перше м’яке крісло вже зробили.

Комунікаторка ГО «Зелена коробка» Іванка Живачук зазначила, для того, аби його виготовити використовували спеціальну тканину, щоб не пропускала жодних хімікатів з пінопласту задля безпеки здоров’я.

Загальний бюджет для початку роботи соціального підприємства складає 180 тисяч гривень. Половину цієї суми активісти збирали на краудфандинговій платформі, решту їм мають виділити з міжнародного фонду «Відродження» згідно з умовами гранту.

“В цей бюджет входить: оренда приміщення, оплата праці, просвітницька діяльність, закупівля обладнання. Маємо придбати великий агрегат, який буде передроблювати велику кількість сировини, а також швейні машинки“ – пояснила Іванка Живачук.

Зараз екоактивісти розробляють ще один амбітний проєкт. Тому додатково збирають кошти на верстат для подріблення твердого пластику.

Про саму ж ідею пообіцяли розповісти вже найближчим часом.

Коментарі