10:37
11.10.2021

У Львові почали збір підписів за збереження “зелених легень” області

У петиції йдеться про загрозу Брюховицькому лісу та витокам озера Стосика

7 жовтня почався збір електронних підписів проти вирубки Брюховицького лісу та за збереження витоків озера Стосика.

Петиція розміщена на сайті “Місцевих петицій”, пишуть “Львівські новини”.

“Чергова загроза нависла над озером Стосика та Брюховицьким лісом. Територію колишньої військової частини в лісі хочуть забудувати багатоповерхівками. Для цього прагнуть використати авторитет учасників антитерористичної операції на сході України”, — йдеться у тексті петиції.

За міжнародними нормами в Україні повинно бути на 2 мільйони гектарів лісів більше, ніж є. Збільшення лісистості України є однією з найважливіших задач держави, яка прописана у Стратегії екологічної політики України на період до 2030 року.

Близько 20 гектарів Брюховицького лісу (по вул. Замарстинівській у напрямку смт. Брюховичі), попередньо переданого Львівською обласною державною адміністрацією для будівництва дач. Та вже згодом місцеві медіа з’ясовують, тут будуватимуть не дачі, а – багатоповерхівки. Замість прадавнього лісу – черговий житловий комплекс.

“Зважаючи на ситуацію, що склалася, вимагаємо:
– не допустити житлової забудови на заліснених територіях у межах Львівської територіальної громади, зокрема у Брюховицьких лісах;
– при передачі земель у приватну власність проводити об’єктивні та незалежні обстеження із залученням екологів;
– якнайшвидше сформувати перелік ділянок, яким необхідно надати статус рекреаційних, природоохоронних територій на території Львівської територіальної громади”, — пише ініціаторка петиції.

Нагадаємо, що Брюховичі минулого року приєдналися до громади Львова, тому ліс майже повністю перейшов під опіку міста. До кінця збору підписів залишилося 56 днів.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі