18:06
24.02.2021

Перший пункт щеплення від коронавірусу у Львові: що відомо

У Львові облаштували перший стаціонарний пункт щеплення.

Завтра, 25 лютого, до Львова привезуть понад 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Цю інформацію повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Олег Когут. В місті вже облаштували перший стаціонарний пост щеплення — він розташований у 2-ій міській поліклініці, на Симоненка, 4.

Про це повідомляє Суспільне, передають Львівські Новини.

Медсестра тимчасового пункту щеплень Марта Васильовська докладно розповіла про процес процедури щеплення:

“Коли людина заходить у першу зону, її оглядає лікар, записує всю документацію, вводить дані в HELSI (ел. сервіс запису до лікарів та зберігання медичних даних – ред.) і підписує інформовану згоду. Тоді людина переходить в другу зону — безпосередньо для вакцинації від ковіду. Після цього ще 30 хвилин людина має перебувати в ізольованій третій зоні.”

Перед початком вакцинації лікарі складуть графік прийому та списки пацієнтів для того, щоб уникнути скупчення людей. У пункті працюватимуть лікар та медсестра у дві зміни. За день вони зможуть зробити близько 100 щеплень. Тим часом вакцина зберігатиметься у холодильнику. За кімнатної температури вона може протриматися не довше 10 хвилин.

Як повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Олег Когут, на Львівщину вакцина препарату “Covishield” прибуде вже завтра, 25 лютого. Це вакцина індійського виробника, яку виготовляють за ліцензією британсько-шведської “Oxford/AstraZeneca “.

Коментарі