18:21
31.01.2021

Трирічну реставрацію Домініканського собору не продовжуватимуть

За 15,5 млн. грн поміняли дах, перекриття, відреставрували усі вікна та вітражі, а також скульптури на фасаді.

Цього року завершили реставрацію Домініканського собору, яка триває вже близько 3 років. За цей час встигли замінити дах і перекриття, відреставрувати всі вікна та вітражі, відновити 4 скульптури на фасаді. На це з міського бюджету виділили 11 мільйонів гривень. Ще 4,5 мільйони отримали від польського фонду.

Про це пише “Твоє місто”, передають “Львівські новини”.

Цього року реставраційні роботи не продовжуватимуть.

“Цей храм уже забезпечений добре. У нього немає проблем з дахом, ніде не протікає, вікна також ущільненні, немає проблем вже з холодом у храмі. Ці роботи по скульптурах, ми ініціювали тому що, коли робили дах, побачили, що скульптури не дуже добре тримаються”, – розповіла Лілія Онищенко, керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР.

Наразі реставрації потребують скульптури на фасаді та в інтер’єрі, зокрема поновити напис «Єдиному Богу честь і слава». Для цього шукатимуть спонсорів.

Нагадаємо, реставрацію Домініканського собору розпочали у 2018 році. У лютому 2020 року в Соборі завершили реставрацію даху. А вліту розпочали реставрацію скульптур. У квітні 2020 року фасад Домініканського собору підсвітили.

Коментарі