19:32
10.02.2021

Вантажать сніг і викидають у Полтву: завтра обіцяють прочистити всі зупинки

Львів’яни, які користуються громадським транспортом, через негоду, повинні перестрибувати чи обходити величезні кучугури, які утворюються біля зупинок. У міській раді кажуть, що з цією проблемою “завтра дадуть раду”.

Про це інформує медіа-хаб “Твоє місто”, передають “Львівські новини”.

«Є бригада – двірники і ще двоє людей, у них є навантажувач, два автомобілі. Дуже великий об’єм снігу, двірник 10 кубів руками не перекине. Вони вантажать сніг і вивозять у колектор на площі Міцкевича, викидають у Полтву. Вчора почали так працювати по всіх зупинках громадського транспорту», – каже Андрій Зозуля, голова Галицької райадміністрації

За його словами, через вузькі вулиці у районі так працювати доводиться на багатьох ділянках: сніг вантажать і вивозять, бо його нікуди відгортати на вузьких тротуарах.

«Потім двірник очищає зупинку, робить прохід по тротуару. Кожної ночі працює підмітальна техніка, знову нагорне снігу, але певен, завтра дадуть з тим раду», – додав він.

На підмогу двірникам у боротьбі зі снігом виходять і сантехніки, і покрівельники, каже Андрій Зозуля.

«Двірники у нас хлопці і жінки старшого віку, їм важко. Стараємося, щоби вони зранку вийшли прибрали, потім перепочили, чаю попили. Бо як двірник захворіє, то завтра не працюватиме. Робітники – сантехніки, покрівельники також беруть лопати допомагають. Двірники розчищають тротуари і зупинки. На дорогах працює техніка», – додав він.

Також Андрій Зозуля каже, що чимало проблем з очищенням доріг у місті виникає через припарковані на узбіччях авто.

Під час сьогоднішнього стріму Тvoemisto.tv, львів’яни у коментарі розповіли, що їм складно заходити і виходити із трамваїв через величезні кучугури снігу на зупинках. Також двері трамваїв не можуть закритися, бо їх блокують снігові замети на зупинках.

Коментарі