19:47
31.01.2021

Військовий медик помер від COVID-19 пів року тому: сім’ї досі не виплатили допомогу

Сума компенсації – понад півтора мільйони гривень

У червні минулого року через коронавірусну недугу у віці 58 років пішов з життя Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю. Його сім’я мала отримати допомогу, оскільки чоловік помер під час виконання службових обов’язків, втім минуло сім місяців, а обіцяні виплати так і не прийшли.

Про це пишуть “Львівські новини”, посилаючись на статтю “Суспільного”.

Іван Гайда був полковником медичної служби Збройних сил України, лікарем вищої категорії. Його дружина розповіла: чоловік захворів в кінці травня, після того як об’їжджав західний регіон. Сім’ї медика мали виплатити

“Виплата не здійснена, бо не внесено зміни у наказ 402 ( Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, – ред.) , який командування медичних сил ЗСУ мало би внести туди зміни, бо в цьому наказі як мені сказали, немає що ніби помер від COVID-19. Мають внести зміни і оце вже 7 місяців з моменту його смерті вносять ці зміни”, – продовжує вдова пані Ольга.

Нагадаємо, родинам медиків, які померли від ускладнень коронавірусу (за умови, що вони інфікувались на роботі) компенсацію виплачують різні установи, залежно від того, де працювали медики.

Наразі на Львівщині є шість родин невійськових лікарів, яким з державного бюджету виплатили гроші. Сума компенсації – понад півтора мільйони гривень для кожної сім`ї. П’яти родинам померлих медиків Фонд соціального страхування виплатив по більше як 200 тисяч гривень.

 

Коментарі