09:39
30.09.2021

Бойовик ЛНР здався у полон українським військовим (ФОТО)

Навіть мінні поля, які понаставляли російсько-окупаційні війська перед своїми позиціями, не зупинили перебіжчика

28 вересня, близько 17.30, на позиції Королівської бригади прийшов та добровільно здався в полон озброєний  бойовик так званої ЛНР.

Про це йдеться на Facebook-сторінці 24 ОМБр ім. Короля Данила, пишуть “Львівські новини”.

«Ми саме перебували на бойовому чергуванні і стежили за допомогою засобів спостереження, щоб унеможливити прохід ворожих ДРГ. Побачили, що у напрямку наших позицій рухається якась невідома особа. Уважно слідкуючи, ми максимально близько підпустили того хто йшов. За декілька хвилин зрозуміли, що це військовий зі зброєю. Коли він підійшов впритул до нашого спостережника – ми швидко обеззброїли його і одразу ж доповіли своєму командиру» – зазначають армійці.

За даними штабу, військові затримали 23-річний молодший сержант проходив службу у 6 окремому мотострілецькому полку, що базується у тимчасово окупованій Кадіївці, на посаді механіка-водія.

Бойовик офіційно приєднався до російсько-окупаційних найманців ще у 2016 році, як тільки досягнув повноліття. Його привів рідний батько, який служив у сусідньому підрозділі.

У штабі додали, що зі слів хлопця, він не витримав знущань та постійного приниження, тому вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію.

Там, у колі палких шанувальників “руського міра”, він вперше попробував наркотики. Його пригостили співслужбовці, і хлопець став наркозалежним. Зі слів бойовика, наркотики та алкоголь у його підрозділі цілком звична річ. А дисципліна, як поняття – відсутня взагалі.

 “Навіть мінні поля, які понаставляли російсько-окупаційні війська перед своїми позиціями та банальна можливість просто бути розстріляним своїми ж бойовиками у спину – не зупинили перебіжчика”, – йдеться у дописі.

Наразі із ним працюють слідчі.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі