16:06
25.09.2021

Депутати ВРУ звернулись до Зеленського, аби в лікарні на Топольній добудували хірургічний блок (ВІДЕО)

У медзакладі працює близько 2300 працівників

Вчора, 25 вересня, 279 нардепів проголосували за підтримку запиту народного депутата України Ростислава Тістика до Президента України щодо включення проекту будівництва високоспеціалізованої багатопрофільної лікарні на території Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова до державної програми “Велике будівництво”.

Про це на соіїй Facebook-сторінці повідомив депутат ВРУ Ростислав Тістик, пишуть “Львівські новини”.

“До мене досить часто звертаються із закладів охорони здоров’я допомогти у сприянні, аби їх включили у перелік об’єктів “Великого будівництва”. На сьогоднішній день готуються проєкти на кожну область одної великої та одної маленької лікарні”, – розповів нардеп журналістам “Львівських новин”.

Проєкт “Велике будівництво” — масштабна розбудова якісної інфраструктури України: дороги, школи, дитячі садки, центри екстреної медичної допомоги та стадіони.

“Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова є однією з найбільших у західній Україні. Тут працює близько 2300 працівників, загальна кількість площ усіх корпусів становить близько 90 тис. м². Вважаю, що відповідно до потреб та можливостей медзакладу, лікарня заслужила бути включеною до держпрограми”, – поділився Ростислав Тістик.

Попередньо народний депутат отримав звернення від генерального директора лікарні Олега Самчука з проханням сприяння у включенні проєкту добудови хірургічного блоку на 25 тис м² до Президентської Програми.

Також він додав, що без підтримки серйозних інвестицій з державного бюджету насправді дуже довго прийдеться приводити лікарню  до рівня комфортного європейського стану, на який заслуговують усі медики та пацієнти.

“Тому, відповідно, я відреагував  на це звернення і, як народний депутат, маю ряд різних інструментів. Серед них – офіційно звернутися до Президента. Я дуже вдячний своїм колегам, які завжди радо підтримують мою ініціатву. Сподіваюсь на те, що Президент уважно поставиться до цього питання і прийме позитивне рішення, на яке ми усі чекаємо”, – зазначив народний депутат.

 

 

Коментарі