17:27
09.06.2022

Держархів Львівщини збирає свідчення про російсько-українську війну

Матеріали будуть зберігатися у фонді архіву для майбутніх поколінь

Державний архів Львівської області проводить збір фактів повномасштабної війни росії проти України. Небайдужих просять долучитися до формування архівного фонду для майбутніх поколінь.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “ZAXID.NET”, пишуть “Львівські новини”.

У четвер, 9 червня, з нагоди Міжнародного дня архівів у львівському архіві організували виставку, щоб показати свою роботу та зібрані матеріали про теперішню війну.

Фото: ZAXID.NET

Працівники архіву здійснюють документування фактів повномашстабної російсько-української війни з перших її днів. Згодом ініціативу львівських архівістів підтримала Державна архівна служба, видавши офіційний наказ про документування війни.

«Ми збираємо свідчення, інші докази звірств російських окупантів, українську та іноземну пресу, різні вивіски, спогади, матеріали виставок про війну, спілкуємося з фотографами та фотохудожниками. Усе долучаємо до майбутнього фонду. Маємо марку про русскій воєнний корабль, навіть є уламки збитої над Львовом ракети. Матеріалу досить багато, формуємо його за рубриками», – розповіла наукова співробітниця архіву Олена Горбач.

Матеріали будуть зберігатися постійно у фонді архіву для майбутніх поколінь.

Спогади та матеріали можна надсилати на адресу: вул. Підвальна, 13, м. Львів, 79008 та на електронну пошту Державного архіву Львівської області: archive_lviv@arch.gov.ua.

Читачам також цікаво:

Коментарі