14:56
05.05.2022

До Львова прибув медичний дрон, який перевозить ліки та кров

Він може доставляти медикаменти у гарячі точки України чи окуповані міста

До Львова прибув перший медичний дрон від Благодійного фонду США «Revived Soldiers Ukraine», який може перевозити медикаменти, наприклад, інсулін, антибіотики, знеболюючі, до 16 кг ваги і летіти до однієї години в одну сторону.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “Твоє місто”, пишуть “Львівські новини”.

Від канадців очікують ще два пошуково-рятувальні БПЛА як подарунок.

Фонд закупив у Draganfly партію 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних), вартістю 30 та 29 тисяч доларів кожен відповідно. Загальна вартість становить 295 тисяч доларів.

ФОТО: REVIVED SOLDIERS UKRAINE (“Твоє місто”)

За словами президентки БФ «Revived Soldiers Ukraine Ірини Ващук Дісіпіо, їх закупили для того, щоб допомагати медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, адже вони можуть доставляти медикаменти у гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись.

Перерозподілом медичних дронів координуватиме керівниця Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка АТО/ООС та волонтерка Марія Берлінська.

«Аеророзвідка точно відправить дрони у потрібні точки. Людина медичного вантажу може не донести чи бути пораненою під час транспортування. Нині треба воювати технологіями, а не людьми», – каже вона.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі