16:05
02.11.2022

Дорожня техніка на Львівщині готова до зимового періоду

Про готовність доріг до зимового періоду розповів профільний заступник начальника Львівської ОВА

Цьогоріч для Служби автомобільних доріг Львівської області виділили 600 мільйонів гривень з державного бюджету, що є мінімальним фінансовим ресурсом, який дозволяє належно утримувати дорожнє покриття.

Про це під час брифінгу у медіацентрі «Україна» повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко, пишуть Львівські новини.

«З обласного бюджету на утримання доріг скерували 240 млн грн. Загалом на Львівщині пролягають 6500 кілометрів доріг місцевого значення та 1600 км доріг державного значення. У зв’язку з війною фінансування доріг було досить обмеженим, але попри це поточний ремонт продовжує виконуватися. За цей рік повністю відремонтували близько 20 км доріг, провели ямковий ремонт на площі 150 тисяч квадратних метрів та вирівняли дорожнє покриття у переважно гірських районах доріг області. У сумі – 900 кілометрів», – зазначив Юрій Бучко.

Також заступник начальника Львівської ОВА зазначив, що ремонтна кампанія у Львівській області підходить до завершення.

«Підрядні експлуатаційні компанії активно готуються до зимового періоду: 390 одиниць техніки готові до прибирання доріг у холодну пору року, а кожен підрядник зараз займається поповненням запасів солі та піску. У цифрах це 6 тисяч тонн солі та понад 20 тисяч кубів піску, що становить 40% від загальної потреби. До зими ми готові і фінансовий ресурс на експлуатацію доріг у нас є в наявності», – поінформував Юрій Бучко.

Крім того, він повідомив, що в області облаштовують пункти для відстою транспорту: як великогабаритного, так і легкового.

«На території області облаштували 51 стоянку для транспорту. Також облаштували спеціальні стоянки на прикордонних пропускних пунктах – у Краківці та Шегинях. На цих пунктах дооблаштовують зараз санвузли та місця для обігріву», – зазначив Юрій Бучко.

Заступник начальника Львівської ОВА також повідомив, що дорога до майбутнього міжнародного пункту пропуску у Нижанковичах збудована у вирівнювальному шарі і мости вздовж дороги відремонтовані.

«На самому пункті пропуску тривають два види робіт: будівництво самого пункту пропуску, який мають відкрити у 2024 році, проводиться з польського боку для автомобілів масою до 3,5 тонн. Окрім цього, як з нашої сторони, так і з польської, ведеться будівництво тимчасового пункту пропуску для вантажних авто без вантажу. Ми сподіваємося, що тимчасовий пункт перетину вдасться відкрити до кінця цього року», – резюмував Юрій Бучко.

Перелік місць відстою автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування Львівської області в зимовий період:

Фото: скріншот ЛОВА

Читачам також цікаво:

 

Коментарі