08:58
05.10.2021

“На даний момент передумов, щоб стверджувати про те, що Львівщина увійшла або за декілька днів увійде, в “червону” зону, немає” – Андрій Годик

Майже 20% населення області вакциновані, всі види вакцин є доступні і у необхідній кількості

Рівень захворюваності та небезпеки епідситуації визначають по 6 показниках. По 4-х з них Львівщина перебуває у межах “жовтої” зони.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Андрій Годик, заступник голови ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

“Зокрема, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 на Львівщині становить 16,5%, в той час як межа жовтої зони – 20%. На 100 тис населення кількість госпіталізацій 49,1% (при крайньому показнику для «жовтої» зони – 60%)”, – йдеться у дописі.

Рівень госпіталізації на Львівщині становить 16,1% (межа жовтої зони – 50%), а завантаженість ліжок з киснем – 50,3 % при межі 65%.

Нещодавно мережа ліжкомісць для хворих на ковід зросла на 400 ліжок і всі вони забезпечені подачею кисню.

“Звертаємо увагу, що від наступного спалаху захворюваності, який вже розпочинається, ми більш убезпечені, ніж коли це було у березні цього року. Майже 20% населення області вакциновані, всі види вакцин є доступні і у необхідній кількості, щодня працюють центри вакцинації. Тож закликаємо берегти себе, дотримуватися карантинних норм, і вакцинуватися!”, – зазначив Годик.

Також він додав, що рішення про перехід в «червону» (чи у будь-яку іншу) зону епіднебезпеки приймає виключно Державна комісія ТЕБ і НС! На даний момент передумов, щоб стверджувати про те, що Львівщина увійшла або за декілька днів увійде, в “червону” зону, немає.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі