17:15
12.03.2021

“Львівщина впевнено рухається до “червоного” рівня епідемнебезпеки”, – Степанов

Під час прес-конференції у Львові міністр охорони здоров’я Максим Степанов висловив своє занепокоєння епідемологічною ситуацією у Львівській області. 

Про це повідомив “Львівський портал”, передають “Львівські новини”.

На сьогодні щоденний показник захворюваності на коронавірус серед мешканців Львівщини активно зростає. Зайнятість ліжок у медзакладах становить 50%. Область наближається до «червоного» рівня епіднебезпеки“, – заявив під час робочої поїздки на Львівщині міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Натомість зайнятість ліжок з киснем у ковідних лікарнях складає 43%. Майже половина підтверджених випадків – у мешканців міста Львова. Аби не допустити погіршення ситуації, в регіоні варто посилити карантинні обмеження.

За словами Степанова, вони нічим не відрізнятимуться від тих, які діяли у січні.

«В органів місцевого самоврядування є відповідні можливості запровадити певні обмежувальні заходи, які би стримували розвиток Covid-19 і в той же час могли не допустити переходу до червоного рівня. Треба зараз зробити превентивні обмеження, які не так будуть зупиняти ті чи інші галузі економіки, але зможуть призупинити розповсюдження хвороби. Саме такою була моя нинішня пропозиція до місцевої влади», – зазначив Степанов.

Міністр також нагадав, що область потрапляє до «червоної зони», коли певні встановлені урядом показники перевищують норму три дні поспіль.

Читайте також:

Коментарі