10:21
05.08.2021

Львівські лікарі врятували життя півторарічній дитині

У дитини було неповне удушення деталькою конструктора

Півторарічна дівчинка бавилась та раптом почала хрипіти та важко дихати. Дорослі, які в той час були поруч, помітили біля малої елементи конструктора старшої дитини.

Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медецини катастроф, пишуть “Львівські новини”.

«Виклик на вул. Героїв Майдану ми отримали, коли були на Промисловій. Обідня пора, закорковані дороги. Наш водій не те що їхав, свистів як куля», – говорить фельдшер команди Віктор Гончарук

У дитини було неповне удушення деталькою конструктора. На щастя, частинка лего відійшла від дихальних шляхів та просунулась у стравохід. Дитину для подальшого спостереження лікарями госпіталізували до “Охматдиту”.

«Випадки, як от наш сьогоднішній, можуть закінчуватися дуже погано. Ми всі розуміли, що це за виклик і як важливо потрапити до маленького пацієнта якомога швидше. Вся наша бригада дуже вдячна за швидкий доїзд в умовах такого трафіку. Адже порятунок пацієнта – це не тільки про роботу медичного персоналу. Микола Левчук, дякуємо Вам окремо!», – говорять члени медичної бригади.

У дописі додають, коли щось застряє в стравоході, це викликає певні симптоми, як-от покашлювання, утруднене ковтання, слинотеча, біль у грудині, позиви на блювання та власне, саме блювання.

  • У жодному разі не можна блювання викликати штучно, оскільки можна зробити тільки гірше.
  • Не намагайтеся дістати предмети пальцями, адже можна пошкодити гортань і голосові зв’язки.

Добра порада батькам – пройти базовий курс першої допомоги дітям.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі