19:16
12.11.2021

Львівські лікарі видалили 14-річній дівчинці трикілограмову пухлину (ФОТО)

Дівчинка з 9 років хворіє на лейкемію

14-річній дівчині, що звернулася з гігантським утвором у яєчнику в Центр дитячої гінекології, видалили пухлину, вагою 3 кілограми.

Про це інформує Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “ОХМАТДИТ”, пишуть “Львівські новини”.

Дівчинка з 9 років хворіє на лейкемію. Вона отримувала все необхідне лікування – і променеву, і хіміотерапію. В Італії їй зробили пересадку кісткового мозку. Зараз вона у ремісії.

У процесі лікування пацієнтка мала також гормональну терапію, ймовірно, це і стимулювало ріст пухлини у яєчнику. Батьки дівчинки зверталися в різні клініки до різних спеціалістів вже з новою проблемою, їм рекомендували стежити за «кістою», проте в якийсь момент утворення досягло просто гігантських розмірів. Симптомів у дівчинки не було – лише значно збільшився живіт, який суттєво заважав.

Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “ОХМАТДИТ”

Забирали пухлину традиційно малоінвазивним методом, тобто через маленькі проколи, а не розріз через увесь живіт.

В операційній лікарі отримали близько 3 літрів рідини і масивну капсулу пухлини.

 

Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “ОХМАТДИТ”

Коли дівчинка прокинулася після наркозу, її перші слова були: “Ой, я схудла!”  А ще у дівчинки є надія стати мамою у майбутньому!

“Ситуація була непростою, адже гігантське утворення в яєчнику було бомбою і вже навіть не сповільненої дії. Компресія навколишніх органів і ймовірність злоякісної трансформації самої пухлини вимагали швидкого реагування ! Усе заплановане в операційній нам вдалося. Попереду у дівчинки ще тривалий процес реабілітації репродуктивної функції,”- каже дитячий гінеколог Еліна Чайківська.

Пацієнтка уже поїхала додому.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі