14:50
30.06.2021

Львівські медики врятували чоловіка, якого оперували понад 6 годин

Лікарі виявили два новоутвори в сечовому міхурі 10 та 6 сантиметрів

Понад 6 годин лікарі боролись за життя 48 – річного пацієнта, якому провели складну операцію з видалення сечового міхура разом з двома злоякісними новоутворами та повністю сформували новий міхур з тонкого кишківника.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, пишуть “Львівські новини”.

Пацієнт приїхав з Волинської області зі скаргами на болі внизу живота, утрудненим сечопуском та наявностю крові в сечі. Провівши всі необхідні обстеження, медики виявили два новоутвори в сечовому міхурі 10 та 6 сантиметрів. Чоловік не міг повірити, що з ним могло таке трапитись, думав, це запалення нирок, а недуга була уже на останній стадії.

“Вихід один – операція. Так, провели радикальну цистектомію з ілеоцистопластикою. Простішими словами, видалили сечовий міхур, навколишні лімфатичні вузли й простату. А з тонкого кишківника сформували новий сечовий міхур. Це вкрай складна та непередбачувана операція, оскільки включає в себе не тільки видалення сечового міхура, а й етап формування нового функціонуючого органу”, – йдеться у дописі.

Операція пройшла успішно.

“Велика подяка нашим медикам за їхню роботу! А пацієнту бажаємо міцного здоров’я! Звичайно, чоловіка чекає ще тривале лікування, проте найважливіше – сьогодні він поїхав додому обіймати свої рідних та близьких!” – зазначається у повідомленні.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі