14:54
11.02.2021

Львівського професора не покарають за смертельну ДТП

76-річний Григорій Криницький вчинив смертельну аварію біля Рудок

Самбірський міськрайонний суд Львівщини визнав винним у вчиненні смертельної ДТП поблизу Рудок професора Національного лісотехнічного університету Григорія Криницького. Однак суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном у один рік.

Про це пише ZAXID.NET, повідомляють Львівські новини.

Як вказано у вироку суду, наприкінці травня 2020 року 76-річний Григорій Криницький вчинив смертельну аварію біля Рудок. Він їхав за кермом авто Škoda Fabia, звертав на другорядну дорогу, не надав переваги у русі авто Daewoo Sens та спричинив аварію. Унаслідок аварії 65-річний водій та пасажирка Daewoo Sens отримали тілесні ушкодження, що зокрема призвело до смерті водія.

76-річний Григорій Криницький є професором Національного лісотехнічного університету, завідувачем кафедри лісівництва, доктором біологічних наук. У судовому засіданні він визнав свою провину та щиро розкаявся.

Дослідивши матеріали справи, суддя Ігор Казан визнав Григорія Криницького винним у вчиненні смертельної ДТП та призначив йому 3,5 роки тюрми. Однак суддя звільнив його від відбування покарання, встановивши рік іспитового терміну. Протягом цього часу він має періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну свого місця праці чи житла.

Коментарі